22 Şubat 2012 Çarşamba

Karikatür Yarışmaları


CLICK FOR ENGLISH

Uluslararası “Eve Dönüş” konulu karikatür yarışması-İran 2012…

KONU: “Yerinden Edilmiş Filistinlilerin Vatanlarına Sağ Dönmesi” “Tüm Dinlerin Kutsal Toprağı Kudüs’ün İşgalini Protesto” Yarışmaya E-mail (@) İle katılınabiliniyor… Karikatürler 200 dpi. 2000 piksel ve jpeg formatında olmalıdır. En fazla 5 karikatür gönderilebilir. Katılımcının tüm iletişim bilgileri (adı, soyadı, posta adresi, e-posta adresi ve telefon) word dosyasında gönderilecektir. Çalışmaları seçilenlere albüm gönderilecektir.
SON KATILIM TARİHİ: 30 NİSAN 2012 ÖDÜL: birinciye, ikinciye ve üçüncüye 1000 $ ve 5 esere mansiyon…
E-MAIL: Info@irancartoon.com WEB: www.irancartoon.com
————–
AMASYA BELEDİYESİ III. ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI

KONU:Binlerce yıllık tarihiyle sayısız medeniyeti bağrına basan Şehzâdeler şehri AMASYA, Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz karikatür yarışmasın’ın konusunu:’’Amasya’ya Can Veren Yeşilırmak’’ olarak belirledi.
AMAÇ: Mizah olgusu ile ; Amasya’nın tanıtımını sağlamak
Katılım Koşulları:
Yarışma ulusal ölçekte düzenlenmiş olup amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.
Çizim tekniği serbesttir. Kkarikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı ( ıslak imza ) olması gerekmektedir.
Karikatür boyutları en az A4 ( 21 x 29.7 cm ) en fazla A3 ( 29.7 x 42 cm ) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.
Gönderilecek karikatürler daha önce hiçbir ulusal ve uluslar arası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı yada benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu bildiği karikatürler değerlendirilmeyecektir. Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.
Yarışmacılar karikatürleriyle birlikte fotoğraflı özgeçmişlerini, adres, telefon ve e-posta bilgilerinide göndermelidir.
Yarışmacılar en fazla 5 adet karikatür gönderebilirler.
Her bir eserin arka yüzünde katılımcıların bilgileri yer almalıdır. ( Ad, Soyad, Adres, Telefon, E-posta ). Bu bilgileri içermeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
10-18 yaş arası genç katılımcılar için özendirme ödülleri verilecektir. Genç katılımcıların başvurularına nüfus cüzdan’ı fotokopisi eklemeleri gerekmektedir
Karikatürlerin hasar görmemesi, kesinlikle katlanmaması, şartnameye uygun olarak; adrese kargo, iadeli taahhütlü posta veya elden ulaştırmalıdır.
Katılımcılar eserlerini yalnızca Belediyemizin belirlemiş olduğu adrese göndereceklerdir. Bu adrese gönderilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Eserin gönderileceği zarfın üzerine’’ Amasya Belediyesi Karikatür Yarışması’’ yazısı ile sanatçının adı ve soyadı yazılarak zarf, eserle birlikte, belirtilen adrese 13 Nisan 2012 tarihine kadar gönderilmelidir.
Yarışma sonuçları Mayıs ay’ı içerisinde açıklanacaktır.
Ödüller  12- 22 Haziran Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Amasya Belediyesi yarışma organizasyonu’nun belirleyeceği bir tarihte hak sahiplerine verilecektir.
Yarışma jürisi’nin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, tarihi Bimarhane   ( Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi )’de sergilenecektir.
Amasya dışında oturan ve yarışmada ödül kazanan katılımcıların şahsına ait yol masrafları Belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Ödül kazandığı halde törene katılamayanların ödülleri kendilerine gönderilecektir.
18 yaş altı ödül kazanan katılımcılarımızın sadece kendi yol masrafları karşılanacaktır. Anne, Baba vs. yol masrafları karşılanmayacaktır
Yol masrafları otobüs bileti üzerinden gidiş-dönüş olarak ibraz edilecektir.
Katılımcı ödül alsın veya almasın karikatürlerin her türlü kullanım haklarını AMASYA BELEDİYESİ’ne devreder.
Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler Amasya Belediyesi tarafından kültürel amaçlı kullanılabilecek veya yayınlanabilecektir.
Yarışmaya gönderilen karikatürler içerisinden jüri tarafından seçilen ve sergilenmeye değer görülen eserler Amasya Belediyesi’nce düzenlenecek olan bir albümde taoplanacaktır.
Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
SON BAŞVURU: 13 NİSAN 2012 Sanatçılarımıza başarılar dileriz.
İLETİŞİM
Amasya Belediyesi Şehit Özcan Özen Sokak No: 15 05100/ AMASYA
Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
İrtibat Kişisi: Mahmut Sami BOLAT
Tel: 0 358 218 48 14 ( Dış Hat )
Santral: 0 358 218 80 00 Dahili : 150 – 130
Faks: 0 358 218 32 86  E-Posta : yarisma@amasya.bel.tr
Web Adresi : www.amasya.bel.tr
ÖDÜLLER :
Birincilik Ödülü   : 1500 TL
İkincilik Ödülü     : 1000 TL
Üçüncülük Ödülü : 750 TL
Mansiyon (5 Adet): 300 TL
*Mansiyonların 3 tanesi 18 Yaş altı Genç çizerlere verilecektir.
JÜRİ:
1-) Osman AKBAŞ ( Amasya Belediyesi Başkan Yardımcısı )
2-) Eray ÖZBEK ( Jüri Başkanı – Karikatürcü )
3-) Şevket YALAZ ( Karikatürcü )
4-) A.Kadir USLU ( Karikatürcü )
5-) Adnan TAÇ ( Karikatürcü )
6-) Mehmet SELÇUK ( Karikatürcü )
Koordinatör : Savaş ÜNLÜ ( Mizah Yazarı )
———–

29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması her yıl Türkiye’de Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenmektedir.
Yarışma, tüm ülkelerin profesyonel ve amatör karikatüristlerine açıktır.
Seçiciler Kurulu uluslararası üyelerden oluşmaktadır. Kurul, Haziran 2012’de toplanacaktır.
29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasının ödül töreni Ekim 2012’de İstanbul’da yapılacaktır.
KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışma serbest konuludur.
2. Yarışmaya orijinal karikatürle katılınır. Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı (ıslak imzalı) olması gerekmektedir. Fotoğraf, fotokopi vs. kabul edilmeyecektir.
3. Gönderilen karikatürler en fazla A3 (29,7 x 42 cm) ebadında olacaktır.
4. Yarışmaya katılanlar, ekteki veya www.aydindoganvakfi.org.tr adresinde yayınlanan katılım formunu doldurarak, kısa özgeçmişlerini ve bir fotoğraflarını eserleriyle birlikte: Aydın Doğan VakfıBurhaniye Mahallesi, Kısıklı Cad. No: 65 34676 Üsküdar İstanbul/Türkiyeadresine göndereceklerdir.
5. Eserin postada zarar görmesinden Vakıf sorumlu değildir.
6. Yarışmaya katılıp ödül kazanan karikatürler iade edilmeyecektir.
7. Katılımcı, katılım formunu doldurmakla yarışmaya katılacağı karikatür(ler) üzerinde haiz olduğu ve 5846 sayılı Türk Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21 ile 25. madde hükümlerinde tanımlanan işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali haklarını, bunların 3. kişilere devir haklarını da kapsar şekilde herhangi bir yer, süre ve sayı kısıtlaması olmaksızın Aydın Doğan Vakfı’na devrettiğini, Aydın Doğan Vakfı’nın söz konusu karikatürü(leri) sergilemek, arşivinde tutmak, internet ortamında ve sair şekillerde yayınlamak suretiyle ve bunlarla sınırlı olmaksızın dilediği her şekilde kullanmasına muvafakatinin olduğunu peşinen beyan ve kabul etmektedir.
8. İlk üç dereceye girenlerin, ödül törenine gelmeleri için gereken yol ve konaklama giderleri Vakıf tarafından karşılanacaktır.
9. Ödül alamayan karikatürler, sahiplerinin 1 yıl içerisinde Vakfa yazılı olarak başvurmaları halinde iade edilecektir. Bu süre geçtikten sonra Vakfın yükümlülüğü sona erer.
10. Yarışmaya son katılma tarihi 1 Mayıs 2012 Salı günüdür.
11. Jüri üyeleri, üyelik yaptıkları yıl yarışmaya katılamazlar.
12. Yarışmaya gönderilen karikatürlerin Sanal Müze’de yer alması konusunda karar verme yetkisi Aydın Doğan Vakfı’na aittir.
ÖDÜLLER
Birinci: 8 000 ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı Birincilik Ödülü
İkinci: 5 000 ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı İkincilik Ödülü
Üçüncü: 3 500 ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı Üçüncülük Ödülü
Başarı Ödülü : 500 ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı Başarı Ödülü
(Eşitlik halinde, parasal ödüller bölüşülebilir. En az 5, en çok 12 sanatçıya Başarı Ödülü verilecektir).
Tüm koşullar ve katılım formu (PDF): www.aydindoganvakfi.org.tr
———–

Belgrad 2012 8. Uluslararası Golden Smile Karikatür Bienali-Kasım 2012
Belgrad 2012
8. Uluslararası Golden Smile
Karikatür Bienali Kasım 2012
Katılım Koşulları
* Belgrad 2012 8. Uluslararası Golden Smile Karikatür Bienali Sırbistan Tenis Federasyonu’nu ile işbirliği halinde Sırbistan GüzelSanatlar ve Uygulamalı Sanatlar ve Tasarımcılık Sanatçıları Derneği (ULUPUDUS) ile Sırbistan Karikatürcüler Derneği (FECO)tarafından 90. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenmiştir.
* Yarışma dünyanın her tarafından sanatçıların katılımına açıktır.
* Yarışmanın Konusu:
1- Tenis,
2- Portre Karikatür
*Sanatçılar orijinal eserlerini teslim edeceklerdir. Sadece güzel sanat ya da grafik sanat teknikleriyle hazırlanmış eserler kabuledilecektir. Yarışmacı yarışmaya istediği sayıda eserle katılabilir. Yarışmaya verilecek eserin azami ebadı 42×29.7 cm (format A3), asgari ebadı A4 (29.7×21 cm) olacaktır. Sanatçısı tarafından imzalanmış dijital baskılar da kabul edilecektir. Digital sunumlardaCD (jpg, tif, psd, 300 dpi) tercih edilir.
* Yarışmaya katılan eserleri seçecek ve ödül kararlarını alacak Uluslararası Jüri’nin üyelerini Sergi Konseyi atayacaktır.
* Ödüller:
Altın Madalya ve 1.500 Avro
Gümüş Madalya ve 1.000 Avro
Bronz Madalya ve 500 Avro
Karolj Seleš Onur Ödülü UCS FECO
Sanatçı, eserini, arkasına adını ve soyadı yazarak ya da ad ve soyadını yazdığı etiketi (ya da etiket fotokopisini) eserinin arkasınayapıştırarak en geç 20 Ağustos 2012 tarihine kadar şu adrese göndermelidir:
*Adres:ULUPUDS (“The Golden Smile”) Terazije 26/II,11000 Belgrade Serbia
Gümrük sorunlarıyla karşılaşmamak için zarfın üzerine lütfen DOCUMENT, NO VALUE ibaresini yazınız.
*Sergilenen eserler sanatçıya iade edilmeyecektir. Bu eserler Sırbistan Tenis Federasyonu tarafından müze, takvim ve kuruluşun ticari olmayan başka alanlarda kullanımı için muhafaza edilecektir. Yarışmaya katılan ve eserleri sergide yer alan bütün sanatçılar yarışmanın düzenleyicilerine eserlerinin serginin tanımı amacıyla herhangi bir şekilde yeniden üretilmesi hakkını devrederler ve herhangi bir bedel talep etmezler. Sergi Sırbistan’da ve diğer ülkelerdeki başka kentlerde de düzenlenecektir.
* Bu kurallar Sergi Konseyi’nin yorumuna tabidir. Sergi Konseyi’nin başkanı ve Serginin müellifi grafik sanatçısı ve karikatürist Profesör Yugoslav Vlahovic’tir.
* Daha fazla bilgi için lütfen kürator Dijana Milašinovic Maric ile bağlantı kurunuz.
*İletişim bilgileri:
Telefon/faks: +381 11 2685 780
e-mail: kustos@ulupuds.org.rs
ulupuds@beotel.net
jugovlah@yahoo.com
www.ulupudsorg.rs

http://www.fecoserbia.com

http://karikaturculerdernegi.com/bilgipdf/golden.pdf

———-
ZAGREB 2012 17. ULUSLARARASI KARİKATÜR SERGİSİ
A. KATILIM KOŞULLARI
17. Uluslararası ZAGREP 2012 karikatür festivalinin düzenleyicisi Hırvat Karikatürcüler Derneği’dir.
Festival milliyeti, yaşı, cinsiyeti yada mesleğine bakılmaksızın herkese açıktır.

B. KONU TURİZM C. KOŞULLAR

Katılım Koşulları:
1. Orijinal eserler ve dijital eserler kabul edilecektir. Dijital eserlerin ön tarafına kurşun kalemle numarası yazılacak ve sabit kalemle imzalanacaktır. Kopyalar kabuledilmeyecektir.
2. Katılım siyah, beyaz ya da renkli olabilir.
3. Sanatçı karikatürünün arka tarafında adını, soyadını ve adresini yazacaktır.
4. Eserlerin başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekir.
5. Yarışmaya en fazla 3 eserle katılınabilir.
6. Eser ebadı A4 ya da A3 olacaktır.
D. SON TESLİM TARİHİ 19 Nisan 2012
E. ADRES
CROATIAN CARTOONIST ASSOCIATION (HRVATSKO DRUŠTVO KARIKATURISTA)
SAVSKA CESTA 10010000 ZAGREB, CROATIA
F.ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü: 1.000 Avro
İkincilik Ödülü: 500 Avro
Üçüncülük Ödülü: 300 Avro
Beş Özel mansiyon
G. SERGİ 5 Haziran 2012 tarihinde Zagrep’te Gallery Klovicevi dvori’ de açılacaktır.
H. DİĞER KOŞULLAR Eserleri sergide yeralan sanatçılara serginin kataloğundan bir adet verilecektir. Diğer orijinal eserler sadece sanatçısının açık talepte bulunması halinde ve sergi döngüsünün bitiminden sonra (2013 yılının ikinci yarısında) iade edilecektir. Düzenleyiciler Zagreb 2012 festivaline gönderilen eserleri, sanatçısına herhangi bir ödemede bulunmaksızın çoğaltıp tanıtım malzemesi olarak kullanma hakkına sahiptir. Ödül kazanan eserlerin sahipliği düzenleyicilere geçecektir.

———-

2.Ulusal Antalya Karikatür Yarışması…
İlk kez 2011’de gerçekleşen Ulusal Antalya Karikatür Yarışması, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 2012 yılında ikinci kez düzenlenmektedir. Yarışmanın bu yıl ki konu başlığı; plansız nüfus artışıyla da olsa, dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerin başında gelen Türkiye’de genç olmanın zorlukları-farklılıkları-tuhaflıkları düşünülerek “Genç Olmak Kolay mı?” başlığı olarak saptanmıştır. Yarışmada belirlenen ödüllerin dışında, her yıl değişen bir özel ödül daha verilmektedir. Kültür sanat hayatımızda, medya dünyamızda iz bırakmış, alanında usta isimler adına verilen bu özel ödülün ilki gazeteci-yazar Deniz Som adına verilmişti. Bu yıl ki özel ödül ise, Altan Erbulak adına verilecektir…

Konu: ”Genç Olmak Kolay mı?”

Koşullar: Gönderilecek Karikatürün boyutu 30×40 cm’den büyük olmamalıdır. En fazla 3 karikatürle yarışmaya katılınabilir. Karikatürler daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Karikatürler fotokopi olarak yollanmamalıdır. Bilgisayar çıktısı olabilir,fakat ıslak imzalı olmalıdır. Katılımcılar eserlerin arkasına kişisel bilgilerini yazmalıdır.

Seçici Kurul: Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı, Akdağ Saydut

Ödüller: Birincilik :Para ödülü İkincilik : Para ödülü Üçüncülük : Para Ödülü 2 adet Mansiyon : Para Ödülü 3 adet 18 yaş altı çizere Mansiyon Ödülü

Son katılım tarihi: 31 Mart 2012 Sonuçlar: 7 Nisan 2012 trihinde açıklanacaktır. Ödül töreni: 5 Mayıs 2012 tarihinde yapılacaktır.

Adres: 2. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı

Sakıp Sabancı Bulvarı, Atatürk Parkı içi, Antalya

Tel.: 0242-238 52 70

Faks: 0242-238 52 03

e-posta: kultur@antalya.bel.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.